10. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

1Partner: tehingute arv ja maht augustis langesid

Pealinnas langes kinnisvaratehingute arv möödunud kuul 9% ning maht koguni kolmandiku, selgub 1Parnter Kinnisvara ülevaatest.

Tallinnas tehti augustis kinnisvaraga 638 ostu-müügitehingut, mis on juuliga võrreldes 9% protsenti vähem. Tehingute kogumaksumus langes juuliga võrreldes pea kolmandiku, 603 miljoni kroonini. Samas oli tehingute arv võrreldes mullu augustiga 14 ning kogumaksumus 19 protsenti kõrgem, analüüsib 1Partner Kinnisvara Maa-ameti tehingu- ja hinnaülevaadet.

1Partner tegevdirektori Martin Vahteri kinnitusel oli tänavune august kinnisvarasektoris ootuspärane ning mahtude langus enne septembris algavat aktiivset müügiaega prognoositav.

“Vastupidiselt müügikäibe langusele tõusis augustis Tallinna korterite keskmine pinnaühiku hind tervelt kuus protsenti, 14 584 kroonini ruutmeetri eest. Hinnatõusu võimalikud põhjused on heade pakkumiste vähesus, samuti kesk- ja vanalinna ning uute korteritega tehtud tehingute osakaalu tõus,” ütles Vahter.

Maa-ameti statistika kohaselt läks Tallinnas augustis kõige kallim korter müügiks kuue miljoni ning odavaim 25 000 krooni eest.

Augustis võõrandati Tallinnas 27 eluhoonetega hoonestatud kinnistut, mis on kuue võrra vähem kui tänavu juulis, kuid viie võrra enam kui mullu augustis. Kalleim elamu leidis augustis 2010 Tallinnas ostja hinnaga 12 miljonit ja odavaim 35 000 krooniga.

Augustis müüdi Tallinnas 20 elamukrunti, mis on tänavu juulist kuue ning aastatagusega võrreldes 13 võrra enam. Kalleim elamukrunt võõrandati 3,34 miljoni ja odavaim 425 000 krooni eest.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785