7. september 2010

Raevangla jääb Tallinna omandusse

Tallinna linnavalitsus jõudis õigusjärgse omanikuga kokkuleppele, mis tagab muuseumina kasutusel oleva endise raevangla avalikku kasutusse jäämise, teatas Raepress.

Kokkuleppe kohaselt tagastatakse õigusjärgsele omanikule osa aadressil Vanaturu kael 8, 10 asuvast hoonest.

Mõlema hoone tagastamise taotluse lahendamine on komplitseeritud, kuna neil kinnistutel õigusvastase võõrandamise ajal asunud hooned on restaureerimis- ja rekonstrueerimistööde käigus ühendatud naaberkinnistutel asuvate hoonetega. Ühes neist tagasitaotletavatest hoonetest asub Tallinna Linnamuuseumi filiaal – Fotomuuseum – ning hoone alune maa on munitsipaliseeritud, linnavara valitseja on Tallinna Kultuuriväärtuste Amet.

„Selle hoone tagastamine kahjustaks muuseumi arengut ning ei teeniks üldsuse huve,“ tõdes abilinnapea Eha Võrk. „Määramatus hoonete tulevase omandiõiguse osas takistab aga arenguplaanide tegemist. Linnavolikogu tegi küll Vabariigi Valitsusele taotluse jätta see hoone tagastamata, ent Rahandusministeerium peatas selle taotluse menetlemise.“

Võrgu sõnul on otstarbekas lahendada tekkinud olukord mõlemale osapoolele vastuvõetaval viisil ning see eesmärk läbirääkimiste teel ka saavutati. „Läbirääkimiste tulemusena nõustus õigustatud subjekt loobuma Fotomuuseumile koduks oleva hoone tagastamise nõudest,“ ütles Võrk.

Õigusjärgne omanik loobub Raekoja tänav 6 asuva õigusvastaselt võõrandatud vara tagastamise nõudeõiguse teostamisest ja soovib selle kompenseerimist. See võimaldab kindlustada Fotomuuseumi tegutsemise ja säilitab linna omandis terviklikuna väärtusliku keskaegse hoonetekompleksi.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688