Autor: Tea Taruste, kaasautor • 7. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lennujaama kanti kavandatakse ärihooneid

Tallinna linnavalitsus plaanib kehtestada detailplaneeringu, mis annab võimaluse rajada endise tehase „Dvigatel“ tootmisterritooriumile kaks ärihoonet.

Sepise tn 1 / Keevise tn 15 kinnistu ja lähiala detailplaneering annab võimaluse rajada sellele 1,34 ha suurusele maa-alale kuni 13-korruselise ja kuni 12-korruselise ärihoone. Detailplaneeringu koostas Optimal Projekt OÜ.

Planeeritava ala lähiümbrus on kiiresti arenev piirkond, kontaktvööndisse jäävad erinevate ajastute ja erinevaid arhitektuuristiile järgivad kahe- kuni 12-korruselised tootmis- ja ärihooned. Endise Dvigateli territooriumi väljaehitamisega on juba algust tehtud, rekonstrueeritud mitmeid kultuuriväärtuslikke hooneid ning ehitamisel kaasaegsed hooned.

Kuni 13-korruseline ärihoone koosneb kuni 4-korruselisest hoonemahust ja osaliselt selle katusele rajatavast kahest kuni 9-korruselisest bürookorpusest. Kuni 12-korruseline ärihoone on kavandatud Sepise tänava ja Lõõtsa tänava pikenduse nurgale.

Detailplaneering, mille koostamise algatamist taotles OÜ Sepise Kinnisvara, võeti vastu Tallinna Linnavalitsuse 10. märtsi korraldusega. 

Osaühing Sepise Kinnisvara on võtnud kohustuse tagada detailplaneeringukohaste avalikult kasutatavate teede, välisvalgustuse ja vihmaveekanalisatsiooni väljaehitamise oma vahendite arvelt.

Autor: Tea Taruste

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785