Võrumaale tuleb puidutöötlemise kompetentsikeskus

Väimelas luuakse kohaliku kutsehariduskeskuse kõrvale puidutöötlemise kompetentsikeskus, et aidata kohalikke ettevõtteid välisturgudele ning soodustada uute töökohtade loomist.

Kompetentsikeskuse eesmärk on juurutada kohapeal teadusmahukamat tootmist, vahendab ERR Uudised. Projekti on kavas rahastada Euroopa regionaalarengu fondist 42,5 miljoni krooniga ning oma osa peaks lisama ka riik ja kohalikud partnerid.

Põlvamaal tegutsevale mööbliettevõttele Suwem on allhanke korras mööblidetailide tootmine kauge minevik ja nüüd turustab firma toodangut üheksas välisriigis oma kaubamärgi all.

"Kuna oleme üksikult võttes tõesti kõik väga väikesed ja pisikesed, siis koostöös peitub jõud ja koos oleme suuremad," rääkis Suwemi juht Kaido Mäesalu "Aktuaalses Kaameras". Paraku tegutseb suur osa kohalikke puiduettevõtteid endiselt allhankijana.

Komptentsikeskuse projektijuhi Kalle Jõgeva sõnul on plaanis luua hoone, kuhu saaks ettevõtjad tulla abi otsima ja teadlased uurimistööd tegema, ning osta sinna ka korralikke seadmeid, mida ehk väiksem puiduettevõte endale lubada ei saa.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed