16. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sweco AB teenis 279 miljonit krooni kasumit

Rahvusvahelise projekteerimisettevõtete grupi Sweco AB 2010 netokäive oli esimesel poolaastal 4,46 miljardit krooni ning puhaskasumiks kujunes 279 miljonit krooni.

Tulu aktsia kohta oli 3,1 krooni. Eestis esindab gruppi Sweco Projekt.

 “Üldiselt on projekteerimisturg stabiliseerumas, kuid see stabiliseerumine on väga varieeruv geograafiliselt ja sektorite lõikes. Meie teise kvartali müügikäivet mõjutas vähenenud nõudlus konkreetsete tööstus- ja ehitusprojektide järgi," sõnas Sweco AB president Mats Wäppling.

Juunis omandas Sweco Poola projekteerimisfirma Transprojekt Krako´w. “Sweco tugev finantspositsioon ja juhtiv turupositsioon keskkonna, energeetika ja infrastruktuuri alal paneb aluse meie jätkuvale kasumlikule kasvule praegustel ja uutel turgudel Euroopas. Näeme oma kasvu ka täiendavate ülevõtmiste kaudu,” märkis Wäppling.

Sweco Projekti juhatuse esimees Aare Uusalu ütles, et vaatamata majandussurutise leevendumisele Euroopas ja Eesti majanduse kasvule pöördumisele teises kvartalis ei ole need rõõmustavad muutused veel projekteerimissektoris tuntavat mõju avaldanud ei Eestis, Leedus ega Soomes. 

"Vaadates meie ehitajaid, kes turu madalseisu ajal tehtud riigihangete alapakkumistega saadud lepingud üles ütlevad, peaksid projekteerijad väärtustama oma tööd ja tunnetama eesootavat olukorra muutust. Projekteerimissektori tõus eelneb ehitusturu tõusule ja meil on aeg uut arengusuunda oma tegudega kinnitada,” sõnas Uusalu.

 Sweco Projektile on käesolev aasta olnud keskkonnaprojektide aasta. „Tahame aasta lõpuks jõuda püsiva tõusuni nii keskkonna, tehnoloogia kui ka infrastruktuuri projekteerimise valdkonnas,“ lisas ta. Sweco on rahvusvaheline konsultatsiooniettevõtete grupp, mis tegeleb ehitusliku projekteerimise, keskkonnatehnoloogia ja arhitektuuriga. Grupp annab tööd üle 5200 inimesele 11 riigis. Neist 880 Kesk- ja Ida-Euroopas ning venemaal 100. Ettevõttel on käsil projektid 90 maailma riigis. Sweco aktsiad on noteeritud Stockholmi börsil NASDAQ OMX.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785