Erakordne tulu paisutas RKASi kasumit

Riigi Kinnisvara AS teenis poolaastaga 107, 53 miljonit krooni kasumit ehk 90,3 mln krooni enam kui aasta varem.

Ettevõtte teatal tingis kasumi märkimisväärse kasvu objektide müügist saadud erakorraline tulu.

Üüritulu teeniti esimesel poolaastal 103,67 miljonit krooni, mis on 9,5 miljonit krooni vähem, kui aasta tagasi samal perioodil. Üüri alalaekumine 2,978 miljoni krooni võrra võrreldes käesoleva aasta eelarvega on tingitud eelkõige üüripindade vähenemisest ning üüriläbirääkimistel peale eelarve kinnitamist kokkuleppeliselt vähendatud üürisummadest.

2010. aasta esimese poolaasta investeeringutest tehti 28,6 miljonit krooni riigikoolidesse ning ülejäänud 147,1 miljonit krooni teistesse RKAS-i tavategevuse seotud objektidesse, millest suurimad on Koidula raudteepiirijaam 96,9 miljonit krooni ja Eesti Kohtuekspertiisi Instituudi (EKEI) uus hoone 40,6 miljonit krooni.

Sel aastal valmib Tallinnas uus büroohoone EKEI-le ning koostöös erasektoriga Rakvere Politsei- ja Päästeameti ühishoone ja Jõhvi kohtuhoone. Käesoleva aasta 1. septembriks antakse üle rekonstrueeritud Kammeri Kooli hoone ja võimla ning Kallemäe Kooli juurdeehitus.

Ettevõtte I poolaasta majandustulemustele lisaks tegi nõukogu ettepaneku Elari Udamile seoses peatse teenistusaja lõppemisega jätkata RKAS  juhatuse liikmena ka järgneval kolme aastasel perioodil.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed