5. august 2010

Luitsalu ostis osaluse passiivmajade tootjas

Arco Vara üks omanikest ja nõukogu liige, Hillar-Peeter Luitsalule kuuluv HM Investeeringud, ostis eelmisel nädalal 15% suuruse osaluse passiivmajade tootjas Thermo Module Group OÜ.

Thermo Module Group loodi mullu detsembris. Ettevõte omanikeringi kuulub Äriregistri andmeil lisaks Luitsalu firmale Meelis Niinile kuuluv Linnakujunduse Arendusbüroo OÜ (37%), ettevõtte juht Renee Padar (45%) ja juhatuse liige Vahur Orrin (3%).

Täna hommikul sõlmis Arco Vara koostööleppe OÜ Thermo Module Group’iga, kes on juhtiva Saksamaa passiivmaja tootja Wolf Thermo Module GmbH esindaja Skandinaavias ja Baltimaades.

Leppe sisu on on uue energiatõhusa ehitustehnoloogia kasutamine ja tuvustamine Eestis.

AS Arco Vara juhatuse esimees Lembit Tampere ütles, "viimased andmed näitavad, et Euroopas kasvab passiivmajade turg kiiresti - circa 25% aastas. Euroopa Liidus on vastu võetud direktiiv, et aastaks 2021 peavad kõik uued hooned olema väga madala energiakasutusega.

 OÜ Thermo Module Group-i juhatuse esimees Renee Padar ütles, “käesolev aasta on selgelt näidanud, kuidas eestlaste teadlikkus energiatõhususe valdkonnas on kasvanud päev-päevalt. Jõelähtme passiivmaja ehitust käib uudistamas väga palju inimesi. Kuna selle maja küteenergia saab olema 3500 KWh/a, mis teeb kütekuluks ca 4500 krooni aastas, siis on juba päris mitu inimest soovinud endale samasugust maja ehitada."

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688