5. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Luitsalu ostis osaluse passiivmajade tootjas

Arco Vara üks omanikest ja nõukogu liige, Hillar-Peeter Luitsalule kuuluv HM Investeeringud, ostis eelmisel nädalal 15% suuruse osaluse passiivmajade tootjas Thermo Module Group OÜ.

Thermo Module Group loodi mullu detsembris. Ettevõte omanikeringi kuulub Äriregistri andmeil lisaks Luitsalu firmale Meelis Niinile kuuluv Linnakujunduse Arendusbüroo OÜ (37%), ettevõtte juht Renee Padar (45%) ja juhatuse liige Vahur Orrin (3%).

Täna hommikul sõlmis Arco Vara koostööleppe OÜ Thermo Module Group’iga, kes on juhtiva Saksamaa passiivmaja tootja Wolf Thermo Module GmbH esindaja Skandinaavias ja Baltimaades.

Leppe sisu on on uue energiatõhusa ehitustehnoloogia kasutamine ja tuvustamine Eestis.

AS Arco Vara juhatuse esimees Lembit Tampere ütles, "viimased andmed näitavad, et Euroopas kasvab passiivmajade turg kiiresti - circa 25% aastas. Euroopa Liidus on vastu võetud direktiiv, et aastaks 2021 peavad kõik uued hooned olema väga madala energiakasutusega.

 OÜ Thermo Module Group-i juhatuse esimees Renee Padar ütles, “käesolev aasta on selgelt näidanud, kuidas eestlaste teadlikkus energiatõhususe valdkonnas on kasvanud päev-päevalt. Jõelähtme passiivmaja ehitust käib uudistamas väga palju inimesi. Kuna selle maja küteenergia saab olema 3500 KWh/a, mis teeb kütekuluks ca 4500 krooni aastas, siis on juba päris mitu inimest soovinud endale samasugust maja ehitada."

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785