26. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valgamaal hinnas hoonestamata krunt

Võrreldes eelmise aasta I poolega, selle aasta samal ajal kahanesid Valgamaal kinnisvaratehingud ligi kümnendiku jagu. Uue trendina on hinnas hoonestamata kinnistu, teatab Arco Vara oma kinnisvaraturu ülevaates.

 2009. aasta I kvartalis tehti Otepää vallas 24 ostu- ja müügitehingut ning 2010. aasta I kvartalis sama palju. Möödunud aastaga võrreldes oli selle aasta alguses klientidele huvipakkuvamad just korterid ning vähem tehti tehinguid hoonestamata kinnistutega ehk kruntidega.

II kvartalis oli näha tehingute arvu langust võrreldes möödunud aastaga: 32-lt tehingult 24-le.

Samas on märgata klientide kinnisvarasoovide muutust, Otepääl tuntakse täna enim huvi hoonestamata kinnistute vastu. Soov on luua just ise oma suvila või maakodu.

 Hoonestatud kinnistute keskmised müügihinnad on kukkunud ca 30% võrreldes 2009. aastaga. Samas selleks, et huvi hakkaks tõusma, peaks majade hinnad veel umbes 10% võrra langema.

Otepääl asuva kinnisvara omanik küsib täna olenemata turu hetkeseisust oma kinnisvara eest rohkem raha kui peaks. See tingibki olukorra, kus klient ostab omale sobivama kinnistu Otepää naabervalda.

Kuna Otepää on jätkuvalt kauni loodusega ja turismi ning spordisõbra meelispaik, siis hea kinnisvaraobjekt pakub alati huvi. Eelistatud on jätkuvalt veekogudega piirnevad kinnistud.

 Valgamaal tehti möödunud aasta I poolaastal kokku 306 ostu-müügitehingut. Samas käesoleval aastal jäi tehingute arvuks 283, mis on vaid 23 tehingu võrra vähem.

Enim osteti möödunud aastal hoonestatud kinnistuid, järgnesid hoonestamata kinnistud ja korteriomandid. Tänavu tuntakse huvi enim hoonestamata kinnistute vastu.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785