23. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skanska astub ülesmäge

 Skanska EMV juht Andres Aavik ütles Äripäevale, et firma poolaasta majandustulemused on olnud ootuspärased ning ettevõte töödeportfell on paranenud võrreldes poole aasta taguse ajaga.

 Rootsi Skanska Eesti sõsarettevõtte eraldi II kvartali majandustulemusi ei avalikusta, küll aga mainis firmajuht, et need on üldiselt vastanud nende ootustele ning prognoosidele, mis aasta alguses tehti. „Lähevad praegu ülesmäge,“ kommenteeris Aavik lühidalt. Ta nentis, et käibes on langus võrreldes möödunud aasta sama perioodiga. „Loomulikult on langus kuna see on praegu turu selline eripära,“ lausus Aavik.

 Ta selgitas, et eelmisel aastal oli nii neil kui ka Skanska suurematel konkurentidel suured objektid käsil. „Solarise ja Rocca Al Mare kaubanduskeskus, sellised poole miljardi ja miljadivahel olevad lepingud,“ täpsustas mees. „Täna on alla 100 miljonilistest objektidest töö kokku korjatud, ja nende pealt see käive tuleb,“ möönis Aavik. Samas on ettevõttel suured hanked ja infraprojektid käimas, mis sisaldavad projekteerimist ning mis on alles projekteerimisfaasis. „Kasumile ja käibele need hetkel panust ei anna,“ viitas ta.

 Järgmist poolaastat näeb Aavik helgemates toonides. „Ma usun, et see tuleb positiivsemas valguses kui esimene pool aasta,“ prognoosis Aavik. Ta lisas, et paremaks tulevikuks on lootust, kuna ehitusfirma töödeportfell on poole aasta jooksul selgelt paranenud võrreldes sellega, mis ta oli eelmise aasta lõpus.

 Millised on suuremad tööd, mis Skanskal tulemas ja käsil, kommenteeris Aavik, et tegemist on suurte riigihangetega. „Need samad riigihanked, mille pärast kõik meil siin turul võitlevad on peamised,“ rääkis ta. „Ühtekuuluvusfondi rahastamisega Reola puhastusprojektid, prügilad, Eesti Energia projektid ja ikkagi riikliku poole rahastamisega asjad,“ täpsustas mees.

Rootsi ehitusettevõte Skanska pidi teises kvartalis vastu võtma küll 6protsendilise kasumilanguse, mis ulatus 1,05 miljardi Rootsi kroonini (1,74 miljardit Eesti krooni), kuid ületas siiski analüütikute 824 miljoni kroonise ootuse.

Ettevõtte käive langes kvartalis aastatagusega võrreldes 13 protsenti, 30,5 miljardi Rootsi kroonini ning tegevuskasum kaotas 5 protsenti, vajudes 1,45 miljardi kroonini, selgub börsile saadetud teatest.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785