20. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn ei võta Keskuse tänava remonti vastu

Tallinna Mustamäe Linnaosa Valitsus keeldub vastu võtmast  Keskuse tänava remonttöid, kuna trollid ei pääse peatusse, teatab linnavõim.

Linnavõim ei allkirjasta Keskuse tänava ehitustööde vastuvõtmise akti, sest trollide lõppeatuses ei ulatu trollid peatusse sõitma ning on sunnitud peatuma keset sõiduteed, peatusest oma 20-30 meetrit eemal, reisijatel tuleb aga joosta keset teed peatunud trollini.

Keskuse tänava 600 meetri pikkuse remondi projekteeris Teedeprojekt OÜ ja ehitaja on Tallinna Teede AS.

 „Eakamad mustamäelased ning puuetega inimeste organisatsioonid on Keskuse trollipeatuse ebanormaalsele olukorrale juba varem tähelepanu juhtinud,“ ütles Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats. „Kuivõrd kevadsuvel algas Keskuse tänava remont, tõstatasime selle teema kohe esimesel töökoosolekul, 13. aprillil, mis on ka kohtumise protokollis ilusti ära märgitud. Kohal olid kõikide osapoolte – projekteerija, tööettevõtja, järelevalve ja transpordiameti – esindajad. Suur oli meie üllatus, kui ehitustööde lõppedes oli trollipeatuse olukord endine“.

 Laatsi sõnul piisab selleks, et trollid ulatuks peatusse, ootepaviljoni nihutamisest paarikümne meetri võrra Sõpruse tänava suunas: „Piltlikult öeldes tuleb neli mutrit lahti keerata ja paviljon teise kohta tõsta. Trollid ulatuks siis peatuma seal, kus inimesed neid ootavad.“

 MTÜ Tallinna Puuetega Inimeste Koda esindav Mustamäe Halduskogu liige Tiia Tiik sõnas, et trollisõitjatele ei ole Keskuse tänava remont mingit kasu toonud. „Kahjuks peatuvad trollid endiselt keset teed. Lapsevankriga vanematel ja eakatel on trolli pääsemine keeruline, ratastooliga liikleja ei saa aga sootuks hakkama – selleks tuleb esmalt peatuse kõrgest servast alla saada, siis keset teed seisva trollini jõuda ja siis selle trepist kuidagi üles ronida. Moodsatest madalapõhjalistest trollidest ei ole vähemalt Keskuse peatuses mingit kasu“, seletas Tiik.

Mustamäe linnaosavanem Lauri Laats ütles, et ei võta ehitustöid vastu enne, kui trollipeatuse küsimus on lahendatud. „Piinlik võiks olla nii ehitajal kui ka Transpordiametil. Kust tuli mõte, et 21-l sajandil on Euroopa Liidu liikmesriigi pealinnas võimalik anda käiku tänav, kus ratastooli ja lapsevankriga trolli ei pääse? Milleks soetab linn kalleid madalapõhjalisi trolle kui nendest ei ole mingit kasu? Keskuse tänava remont läks maksma 5,5 miljonit krooni, trollid aga peatuvad endiselt keset teed. Sellist tööd ei saa tehtuks lugeda.“

 

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785