Autor: Liivi Tamm • 19. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sundmüügis korteri ost kui loterii

Sundmüügis korteri ostmisel on hind keskmisest soodsam, teisalt tuleb rinda pista seniste omanike võimaliku teadliku saboteerimise või olukorraga, kus korter, ostetuna kui "põrsas kotis" pole kuigi heas seisukorras.

"Võlgnikke on erinevaid, mõned on ise müügist huvitatud, teised suisa vastupidi," nendib Tallinna kohtutäitur Mati Kadak.

"Esimesel juhul tegutseme ostja ja müüjaga koos ja katsume leida parima väljapääsu, ent on küllalt juhtumeid, kus ustki ei avata. Seadus aga paneb siin riski ostja peale ja seepärast ongi sundmüügis korterite hinnad tihti turuväärtusest madalamad. Kui hind on soodne, on pakkumine siiski väärt kaalumist, niisugune korter võib olla üsna kasulik investeering," soovitab Kadak.

Sundmüügis korteri ostul esineb ka  olukordi, kus senine omanik lihtsalt ei anna valdust üle.

Kuidas sundmüügis korterit osta ja millised on varitsevad ohud, selle kohta loe tänase Äripäeva paberlehe ehitusrubriigist.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785