13. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Colliers: büroopindade turul lõpeb allahindluste aeg

Lähikuudel aktiviseerub büroopindade turg, sest majandussurutisest tingitud allahindlused hakkavad lõppema, leiavad Colliers International analüütikud Eesti ärikinnisvara juulikuu turuülevaates.

Taas tuleb asuda hinnaläbirääkimistele, kuna üürnike majanduslik olukord ei luba üürileandjatel hindu kiire kasvu aegsetele tasemetele taastada.

„Üürileandjad usuvad, et rendihinnad taastuvad kahe-kolme aasta perspektiivis ja on praegu valdavalt huvitatud lühiajalistest lepingutest. Suuremad rentnikud soovivad jällegi tänaseid hindu maksimaalselt ära kasutada ja üürida A-klassi pindu pikemateks perioodideks,” tõi välja Colliers International Eesti investeeringute ja hindamise juht Margus Tinno.

Tema sõnul jõuavad rahuldava tulemuseni need läbirääkimised, kus üürileandja võtab arvesse üldist majanduskonjunktuuri ja üürilevõtja ei nõua ebareaalseid hindu. “Täna oleme jõudnud tasakaalupunkti, kus kummalgi osapoolel pole põhjust olla liiga jäik,“ lisas Tinno.

“Sarnaselt büroopindadega on oodata ka jaekaubanduspindade sektoris järjekordset rendihinna üle peetavate läbirääkimiste vooru,“ ütles Tinno rõhutades, et kuigi jaemüügi langus on pidurdunud, võtab sektori taastumine veel aega, eriti kaupmeeste rendimaksevõime kontekstis.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785