5. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SEB-il tuleb tasuda Grove Investi kohtukulud

Jõustus ringkonnakohtu otsus, mille kohaselt kohustub  AS SEB Pank tasuma 64 900 krooni kohtutasusid selle eest, et pank 2009. aasta suvel esitas alusetu ja rahuldamata jäänud pankrotihagi OÜ Grove Invest vastu.

Vineeri- ja mööblitootmisega tegelenud ja praegu Tallinnas Lutheri elamukvartalit arendav Grove Investi suurim kahjunõue SEB grupi vastu summas 1,49 miljardit krooni tuleb kohtus tõenäoliselt arutlusele septembris-oktoobris.

„Meil on hea meel, et oleme pikal kohtuteel SEB pangagrupi vastu saanud kätte esimese sisulise võidu, mis on läbinud kõik kolm kohtuastet,“ teatas Grove Invest OÜ nõukogu esimees Natalja Levina. „Usun, et edaspidi võtab pank meid tõsisemalt ega püüa oma vastutusest mööda manööverdada üksnes lootuses, et tema on suur ja võimas ning keegi ei viitsi ju pangaga kohtus käia.“

Natalja Levina sõnul ulatub käesolev kohtuvaidlus tagasi 2008. aastasse, mil SEB pangagrupi tegevusetuse tõttu tuli Grove Investil taotleda firmale kuulunud Kohila vineeritehase (Baltic Panel Group OÜ) pankrotti.

„SEB Pank keeldus oma süüd tunnistamast ning püüdis meid hävitada kõigi võimalike kohtuhagidega, nõudes muuhulgas ka Grove Investi pankrotti,“ selgitas Levina. „Kuigi kohus leidis juba 2009 aastal, et pangal puudus alus Grove Investi pankrotti taotlemiseks, keeldus pank siiski väljamõistetud kohtukulusid kandmast ja vaidlustas need viimase võimaluseni. Nüüdseks on vaidlus läbinud kõik kohtuastmed ja SEB kohustub meile tasuma 64 900 krooni kohtukulusid.“

Natalja Levina märkis, et käesoleval hetkel on erinevates kohtutes arutlusel veel mitu erinevat Grove Investi, Baltic Panel Groupi ja nende firmadega seotud isikute kohtuasja SEB pangagrupi vastu, millest suurim on tänavu veebruaris SEB vastu esitatud kahjunõue ca 1,5 miljardi krooni osas, millele  lisanduvad viivised.

Levina sõnul tulenevad kõik kohtuvaidlused asjaolust, et SEB Pank viis oma tegevustega 2008. aastal pankrotti vastvalminud 500 miljonit krooni maksma läinud moodsa Kohila vineerivabriku, mis andis tööd 150 inimesele.

Grove Invest OÜ-d esindavad antud vaidluses advokaadibüroo Tark & Co vandeadvokaat Erki Kergandberg ja vandeadvokaat Elmer Muna ning advokaadibüroo Raidla Lejins & Norcous vandeadvokaat Arne Ots.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785