22. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Karmistuvad energianõuded teevad majad kalliks

Soomes ollakse mures, et alanud aastast kehtima hakanud majade uued energiatõhususe nõuded ajavad majade hinnad üles, ilmneb Kauppalehtist.

Valmismajade tootjaid esindav erialaliit Pientaloteollisuus hoiatab, et uute energiatõhususe nõuete valguses hakkavad majade hinnad kerkima. Uued nõuded kahandasid majade energiakulu 30%. Uute nõuete määrus pöörab enam tähelepanu majade välispiiretele.

Lisaks on aastast 2012 tulemas veelgi karmimad nõuded. Need omakorda toovad kaasa majade energiatõhususe mõõtmise ka pindala energiakulu ning valitud energiaviisi võtmes.

Majaomanikele tähendab see muidugi lisa rahakulusid ja peavalu, tõdeb erialaliidu esimees Antti Hietaniemi.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785