16. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Velotreki kõrvale kerkib spordikeskus

Tallinn kavatseb püstitada Pirita rohevööndisse otse Velotreki kõrvale mitmeotstarbelise spordikeskuse, ilmneb linnvalituse teatest

Tallinna linnavalitsus otsustas esitada linnavolikogule kehtestamiseks detailplaneeringu, mis võimaldab rajada Piritale polüfunktsionaalse spordikeskuse.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles Pirita Linnaosa Valitsus, soovides rajada Tallinna linna omandis olevale Rummu tee 3 kinnistule ja selle lähialale erinevate spordialadega tegelemiseks uue spordikeskuse. Detailplaneeringu koostas Tallinna Linnaplaneerimise Ameti tellimusel Kootplaan OÜ.

„Rummu tee 3 kinnistu ja lähiala detailplaneering loob võimaluse rajada 11,7 ha suurusele maa-alale polüfunktsionaalne spordikeskus,“ ütles abilinnapea Taavi Aas.

Spordikeskusesse on kavandatud pallimängude saalid, tribüünidega rahvusvahelistele nõuetele vastav kaetud velotrekk, tervisespordi- ja koolituskeskus, sportlaste majutus, spordiinventari laenutus ja spordiradade hooldustehnika ruumid.

Planeeritav ala asub Rummu tee, Pirita tee ja Pirita jõe vahelisel alal. Maa-alal asuvad kahekorruseline Pirita velodroomi (Pirita Spordikeskus) peahoone koos tribüüniga ja kahekorruseline kõrvalhoone, lisaks asub seal 330 meetrise rajapikkusega katuseta velotrekk, lisaks puurkaevud ja pumbamaja, kohvik ja alajaam. Alal paiknevad ka terviserada, tenniseväljak, rannavõrkpalli platsid ja paadisild. Talvel kasutatakse tenniseväljakuid liuväljana ja palliväljakuid kunstlume tegemise alana. Kogu planeeritav ala asub  ülelinnalises rohestruktuuris - rohevõrgustiku tuumalas ja osaliselt ka Pirita jõeoru maastikukaitsealal.

.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785