Toompark: vaid välistegurid võivad tuua teistkordse hinnalanguse

Kinnisvaraspetsialisti Tõnu Toomparki arvates võib teistkordne kinnisvara hindade kahanemine toimuda vaid välistest teguritest tingituna.

"Hiina kinnisvarabuum, veel mõned buumid, mis haavavad finantssüsteemi ja investeeringute liikumist...  Maailmamajanduse koha pealt tuleb iga päev uusi uudiseid, tuleb vaadata, mis toimub Lõuna-Euroopas. Sisemaised tegurid samas räägivad Eestis hindade püsimise poolt. Enamuse varade hinnad kaks korda tipust langenud ning ostujõud on täiesti mõistlikul tasemel," arutles Toompark.

Tema arvates on hindadest (kui kõikumised pole just kümnetes protsentides) hoopis olulisem vaadata tehingute arve. Pealegi taanduvad arengud kinnisvaraturul pankade laenuandmispoliitikale. "Ja praegu nad laenu pigem ei anna...," lisas ta. 


Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed