8. juuni 2010

Toompark: vaid välistegurid võivad tuua teistkordse hinnalanguse

Kinnisvaraspetsialisti Tõnu Toomparki arvates võib teistkordne kinnisvara hindade kahanemine toimuda vaid välistest teguritest tingituna.

"Hiina kinnisvarabuum, veel mõned buumid, mis haavavad finantssüsteemi ja investeeringute liikumist...  Maailmamajanduse koha pealt tuleb iga päev uusi uudiseid, tuleb vaadata, mis toimub Lõuna-Euroopas. Sisemaised tegurid samas räägivad Eestis hindade püsimise poolt. Enamuse varade hinnad kaks korda tipust langenud ning ostujõud on täiesti mõistlikul tasemel," arutles Toompark.

Tema arvates on hindadest (kui kõikumised pole just kümnetes protsentides) hoopis olulisem vaadata tehingute arve. Pealegi taanduvad arengud kinnisvaraturul pankade laenuandmispoliitikale. "Ja praegu nad laenu pigem ei anna...," lisas ta. 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688