4. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitustöid tehti mullu 37 miljardi krooni eest

Vaatamata ehitussektori madalseisule, suutsid Eesti ehitusettevõtted teostada mullu töid ligi 37 miljardi krooni eest, selgus täna avaldatud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi 2009. aasta majandusülevaatest.

2009. aastal oli ehitussektor võrreldes eelnevate aastatega kõigi näitajate osas langenud madalaimale tasemele. Vaatamata sellele suutsid Eesti ehitusettevõtted teostada ehitustöid kokku 37,2 miljardi krooni eest, mis on võrreldav 2005. aasta ehitusturu näitajaga.

Võrreldes ehitusbuumi aastatega teostati mullu ehitustöid 2008. aastast kolmandiku võrra vähem ning 40% vähem kui 2007. aastal. Omal jõul ehitati kokku 23,5 miljardi eest, ülejäänu osas kasutati alltöövõttu. Eestisse ehitati omal jõul 21,5 miljardi eest, mis oli 37% vähem kui 2008. aastal. Hooneid ehitati 2009. aastal Eestis kolmandiku ning rajatisi 16% vähem kui 2008. aastal. Ehitustööd välisriikidesse kasvasid aga võrreldes 2008. aastaga 6%, moodustades üldehitustööde kogumahust 6%.

Ehitussektori osatähtsus SKPst moodustab 6,8 protsenti ning tööhõivest 9,8 protsenti.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785