Autor: Koit Brinkmann • 2. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maanteeameti hiljutine tippjuht kahtlustatud kartellikuriteos

Riigiprokuratuur juhib maanteeametiga seotud kartellikokkuleppe uurimist, mille raames kuulas kaitsepolitsei üle ka hiljuti Põhja regionaalse maanteeameti direktori kohalt lahkunud Erkki Mikenbergi.

Põhja regionaalse maanteeameti direktor Erkki Mikenberg lahkus töölt pärast kuriteokahtlustuse ilmsiks tulekut.

Mikenbergi kõrval kahtlustatakse samas kriminaalasjas veel kahte füüsilist ning kahte juriidilist isikut, kelle nime riigiprokuratuur veel avaldada ei soovi. Kuid lisaks endisele Põhja regionaalse maanteeameti direktorile on uurimise all teinegi maanteeameti töötaja.

Riigiprokurör Triin Bergmanni sõnul kahtlustatakse Mikenbergi karistusseadustiku § 400 lg 1 ja 2 rikkumises. Need seadusepunktid käsitlevad konkurentsi kahjustava kokkuleppe, otsuse ja kooskõlastatud tegevuse tegemist ehk kartellikuritegu.

Millise hankega tegemist oli, jätab prokuratuur praegu enda teada. "Vist oli üks väiksem projekteerimis- või konsultatsioonihange. Nii mõnesaja tuhande kroonine, aga ma täpsemalt ei tea," rääkis teedeehitaja Lemminkäinen Eesti ASi juhataja Sven Pertens.

Mikenberg ütles, et ta lahkus ametist omal soovil. Kartellikahtluse uurimist ning hiljutist ülekuulamisel käimist ta kommenteerida ei soovinud.

Maanteeameti peadirektori Tamur Tsäkko sõnul lahkus Mikenberg töölt pärast konkurentsialase kuriteo kahtluse ilmsiks tulekut.

"Mind ei ole juurdluse üksikasjadega kurssi viidud. Sama kahtlustusega on uurimise all ka üks Lääne regionaalse maanteeameti töötaja," märkis ta.

Tsäkko iseloomustas Mikenbergi kui tugevat ja tunnustatud teedeinseneri ning ta ei välistanud mehe töötamist ka tulevikus maanteeameti süsteemis. Kuid see sõltub käimasoleva uurimise tulemustest, kas Mikenberg saaks edaspidi juhtival kohal töötada.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785