27. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Chester Universal hindas vara 311 miljonit krooni alla

Tallinna piirile Baltikumi suurimat kaubanduskeskust plaaniv Chester Universal OÜ jäi eelmisel aastal 251 miljoni krooniga kahjumisse.

Ülemöödunud aasta lõpetas 2004. aastal kinnisvarainvesteeringutega alustanud firma 57 miljoni kroonise kahjumiga (allahindlusi tehti ligi 69 miljoni krooni ulatuses), ent 2007. aastal arvestati kasumiks kinnisvara üleshindamisest 811 miljonit krooni. Mullune kahjum tekkis kinnisvarainvesteeringu allahindlusest ligi 311 miljoni krooni ulatuses.

Chester Univestal OÜ kinnisvarainvesteeringu õiglast väärtust hindasid Colliers International OÜ hindajad. Hinnangu tulemusel oli kinnistute eeldatav õiglane hind 13.12.2009 seisuga 798 miljonit krooni, selgus ettevõtte majandusaruandest. 2008. aasta seisuga oli ettevõtte bilansis vara ligi 1,1 miljardi krooni väärtuses.

Chester Universalile kuulub Saue vallas Harjumaal 633 000 ruutmeetrit maad. Via Baltica ja planeeritava Tallinna ringtee ristmikul asuvale maale on firmal kavas rajada Baltikumi suurim jaemüügile keskenduv kaubanduskeskus ning lao-, logistika ja äriruumid.

Ettevõttel omanikeks on juriidilised ja füüsilised isikud. Trigon Capital AS, kes omab 14,5% hääleõiguses, pakub ettevõttele juhtimisteenuseid.

Möödunud aasta lõpu seisuga ületasid ettevõtte lühiajalised kohustused käibevara 132 miljoni krooni võrra. Juhtkonna hinnangul ei tekita negatiivne käibekapital käesoleval aastal majandusraskusi, kuna 2010. aasta märtsis sõlmitud kokkuleppe kohaselt ei nõua Trigon Capital AS edukustasu rahalist tasumist 12 kuu jooksul.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785