Euroopa ehitussektor hakkas kosuma

Euroopa ehitussektor pööras märtsis tõusule – vedajaks ehitussektori toibumine Euroopa suurimas majandusruumis Saksamaal.

Euroalal kosus ehitussektor märtsis veebruariga võrreldes 7,6%, teatas täna Euroopa statistikaamet Eurostat. See on suurim kasv 1996. aasta märtsist ning esimene kasv sellel aastal. Aastatagusega võrreldes on mahud vähenenud 5,2% pärast 14,8% suurust langust veebruaris.

Aktiivsus ehitussektoris kasvab pärast erakordselt külma talve, mis aasta esimestel kuudel paljud ehitustööd seiskasid. Mai algul ütles maailma suurim tsemenditootja Lafarge SA, et näeb Euroopa ehitussektoris toibumise märke, vahendas agentuur Bloomberg.

Saksamaal oli kasv ehitussektoris märtsis veebruariga võrreldes 27% - see oli suurim kasv Euroopa Liidu liikmesriikide seas. ELis tervikuna kosus ehitussektor märtsis eelnenud kuuga võrreldes 6,8%, olles samas aastatagusega võrreldes 2,4% languses.

Liikmesriikide lõikes, mille kohta märtsikuu statistika on olemas, oli ehitussektor eelnenud kuuga võrreldes tõusul kolmeteistkümnes ning languses vaid Rootsis (0,4%). Suurim kasv oli Saksamaa kõrval veel Ungaris  (5,5%) ja Tšehhis (4,7%).

Aastatagusega võrreldes kasvas ehitussektor märtsis andmed esitanud riikidest vaid Suurbritannias (9,2%) ja Saksamaal (2,6%). Suurim langus oli Rumeenias (23,1%) ja Bulgaarias (20,9%).

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed