19 mai 2010

Euroopa ehitussektor hakkas kosuma

Euroopa ehitussektor pööras märtsis tõusule – vedajaks ehitussektori toibumine Euroopa suurimas majandusruumis Saksamaal.

Euroalal kosus ehitussektor märtsis veebruariga võrreldes 7,6%, teatas täna Euroopa statistikaamet Eurostat. See on suurim kasv 1996. aasta märtsist ning esimene kasv sellel aastal. Aastatagusega võrreldes on mahud vähenenud 5,2% pärast 14,8% suurust langust veebruaris.

Aktiivsus ehitussektoris kasvab pärast erakordselt külma talve, mis aasta esimestel kuudel paljud ehitustööd seiskasid. Mai algul ütles maailma suurim tsemenditootja Lafarge SA, et näeb Euroopa ehitussektoris toibumise märke, vahendas agentuur Bloomberg.

Saksamaal oli kasv ehitussektoris märtsis veebruariga võrreldes 27% - see oli suurim kasv Euroopa Liidu liikmesriikide seas. ELis tervikuna kosus ehitussektor märtsis eelnenud kuuga võrreldes 6,8%, olles samas aastatagusega võrreldes 2,4% languses.

Liikmesriikide lõikes, mille kohta märtsikuu statistika on olemas, oli ehitussektor eelnenud kuuga võrreldes tõusul kolmeteistkümnes ning languses vaid Rootsis (0,4%). Suurim kasv oli Saksamaa kõrval veel Ungaris  (5,5%) ja Tšehhis (4,7%).

Aastatagusega võrreldes kasvas ehitussektor märtsis andmed esitanud riikidest vaid Suurbritannias (9,2%) ja Saksamaal (2,6%). Suurim langus oli Rumeenias (23,1%) ja Bulgaarias (20,9%).

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785