18. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lasnamäele plaanitakse jalgpallikompleksi ja korterelamuid

Tallinna linnavalitsus kavatseb võtta vastu detailplaneeringu, mis loob võimalused Lasnamäele jalgpallistaadioni ja -halli ning spordihoone rajamiseks.

Võidujooksu tn 6, 8, 8a ja Uuslinna tn 7 kinnistute ning lähiala detailplaneering annab võimaluse rajada 9,7 ha suurusele alale Jalgpalliklubi Ajax TLMK jalgpallikompleks, väiksemat saalipinda vajavatele spordialadele mõeldud spordihoone ja kolm kuni 5-korruselist korterelamut.

Lasnamäe linnaosas Kurepõllu asumis paiknev planeeringuala - Uuslinna, Valge ja Võidujooksu tänava vaheline ala - on suuremalt jaolt jäätmaa. Planeeritav ala on Kadrioru pargi kontaktala, mille kaudu Lasnamäe rohevõrgustik on ühendatud Kadrioru pargiga, mis jääb ligikaudu 150 m kaugusele läände.

Planeeringuala kontaktvööndi hoonestus on Lasnamäele iseloomulik: regulaarse planeeringulahendusega kvartalitena paiknevad korruselamud, Valge tänavast põhja suunda jäävad üksikud pereelamud, organiseeritult paigutatud sotsiaalobjektid ning üksikud uuemast ajaperioodist pärit äri- ja tootmishooned. Valge tänava äärde on ehitatud uued 4–5-korruselised korterelamud, mitmete detailplaneeringutega on lähialale kavandatud 5- kuni 10-korruselisi uuselamuid. Detailplaneeringuga kavandatav loob eeldused, et tulevikus saavad hooldatud ning võetakse sihipäraselt kasutusse ka ümbritsevad rohealad.

Uuslinna tn 7 kinnistu detailplaneeringu koostamise algatamist taotles OÜ Bingoreal, kes soovis kinnistule rajada korterelamu. Võidujooksu tn 6, 8 ja 8a kruntide ja lähiala detailplaneeringu koostamise algatamist taotles Jalgpalliklubi Ajax TLMK, kes soovis planeeritavale maa-alale rajada jalgpallikompleksi.

Tallinna Linnaplaneerimise Amet otsustas need kaks kõrvutiasuvat planeeringuala ühendada ja läbi viia detailplaneeringu koostamise suuremal alal. Detailplaneeringu koostas Linnaruumi OÜ Tallinna Linnaplaneerimise Ameti tellimusel.

Peale vastuvõtmist korraldab Lasnamäe Linnaosa Valitsus detailplaneeringu avaliku väljapaneku ja avaliku arutelu.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785