18. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ivari Padar: kutsun suurendama investeeringuid hoonete energiatõhusesse

Sotsiaaldemokraat Ivari Padar kutsus eile Euroopa Parlamendi ees peetud kõnes suurendama investeeringuid hoonete energiatõhususse, kuna energiasääst on odavaim energiatoomise viis.

Europarlament arutas ehitiste energiatõhususe raportit, mille on teinud Rumeenia sotsiaaldemokraat Ticau.

„Ettevõtjatele pakub vastuvõetav raport-direktiiv hulgaliselt uusi ärivõimalusi. Tulevikus suureneb nõudlus keskkonnasõbralike ehitusmaterjalide, ehitussektori materjalikulu ja ehitusjäätmete taaskasutamise järele, samuti tarkade majade arendamise vallas,“ märkis Padar.

Seepärast tuleks Euroopa ettevõtjatel koostöös Euroopa Liidu ja liikmesriikidega juba täna investeerida uutesse tehnoloogiatesse, lisas ta. Praegu „tarbivad“ hooned umbes 40 protsenti ELi energiast ja emiteerivad 38 protsenti ELi CO2 heitmetest. 

Padari sõnul pakub direktiiv vaid osalise vastuse küsimusele, kes selle kõige eest maksma  hakkab. „Pean ülimalt oluliseks, et kehtiva finantsperspektiivi ülevaatamisel leitakse enam vahendid hoonete energiatõhususe finantseerimiseks. Samuti kutsun uues finantsperspektiivis otsustavalt suurendama investeeringuid hoonete energiatõhususse,“ rääkis Padar.

Raporti kinnitamine toimub selle nädala hääletusel.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785