Tesman löödi Kuressaare linnuse ehitushankelt taas minema

Kuressaare linnuse vallide renoveerimise riigihankelt kõrvaldati teist korda AS Tesman, kelle kvalifitseerimise otsuse tunnistas riigihangete ameti vaidlustuskomisjon Primus PR taotlusel kehtetuks selle kontrollimatuse põhjendusel.

Primus väitis vaidlustuses, et Tesmanil pole piisavalt kogemust, Tesmani juhi Lembit Soe arvates on aga tema pakkumine hanke tingimustele vastav, vahendab Saarte Hääl.

Tesmanil on aega järgmise nädalani otsustada, kas kaevata otsus edasi halduskohtusse. Soe sõnul on edasikaebamine tõenäoline: “Nagu ma varem olen öelnud – tegime parima pakkumise ja meid kvalifitseeriti, miks peaksime siis nüüd alla andma?”

Vaidlustuskomisjon märgib oma 18-leheküljelise otsuse kokkuvõttes, et Kuressaare kindluse bastionaalse vööndi konserveerimise ja restaureerimise tööde hankija Saaremaa muuseum jõudis sisulise kontrolli tulemusena veendumusele, et Tesmani kvalifikatsioon ei vasta esitatud tingimustele, kuid otsustas sellele vaatamata AS-i Tesman kvalifitseerida.

“Hankija poolt vaidlustusmenetluses esitatud dokumentidest nähtub üheselt, et Hankija ei olnud ise veendunud oma otsuse õiguspärasuses, kuid otsus ei saa olla õiguspärane üksnes seetõttu, et Hankijal pole ressurssi vaielda juriidiliste terminite üle,” märgib vaidlustuskomisjon.


Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed