4. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EfTEN Capital tervikuna 4,3 miljoniga plussis

Eelmisel aastal sai EfTEN Capitali valitsetav EfTEN Kinnisvarafond kümne miljoniga kasumisse, kuid Balti Kinnisvarafond jäi üle kahekümnega kahjumisse, ilmneb ettevõtte teatest.

2009. aatal teenis kinnisvarale spetsialiseerunud varavalitsemisettevõte tervikuna 8,6 miljoni krooni suuruse müügitulu juures 4,3 miljonit krooni kasumit.

EfTEN Capital AS-i poolt valitsetava EfTEN Kinnisvarafondi kasum moodustas samal perioodil 10,8 miljonit krooni.

EfTEN Capitali poolt juhitud Balti Kinnisvaraportfell AS teenis 2009 aastal 23,6 miljonit krooni kahjumit, mis tulenes peamiselt portfelli bilansis tehtud 42 miljoni krooni suurusest kinnisvara allahindlustest.

EFTEN Capitali juhatuse liikme ja fondijuhi Viljar Arakase sõnul lõppes ettevõtte esimene täispikk majandusaasta ootuspäraselt. „Usume, et oleme teinud mõned hea potentsiaaliga investeeringud, osa vara on vastavalt turuolukorrale tulnud alla ja osa üles hinnata. EfTEN-i meeskond otsib jätkuvalt sobivaid investeerimisprojekte, mis kaetud tugevate üürnikega,“ sõnas Arakas.

EfTEN Capitali poolt juhitud EfTEN Kinnisvarafondi müügitulu oli 2009 aastal 15,6 miljonit ja Balti Kinnisvarafond AS-il 37,8 miljoni krooni. Balti Kinnisvarafond AS varade maht on 2009. aasta lõpu seisuga ligi 425 miljonit krooni ja EfTEN Kinnisvarafondil ligi 215 miljonit krooni.EfTEN Capitali valitsemise all oli 2009. aasta lõpu seisuga 21 ärihoonet üle Eesti, mis kokku on üle 100 tuhande m² üüritava pinna.

Viljar Arakase sõnul on kinnisvaraturu mõnes nišis oodata elavnemist, kuid üldine turuseis on jätkuvalt keeruline. „Oodatav majanduskasv saab olema tänavu pigem sümboolne ja raskused ettevõtluses on pikema iseloomuga. Seepärast me ei näe ette ka äripindade turu liigset elavnemist.

EfTEN Kinnisvarafond tegi 2009. aastal kolm uut investeeringut. Osteti Lõkke tänava büroohoone Tallinnas, Lepa kaubanduskeskus Pärnus ning lisaks tehti ettemaks Rakvere Politsei- ja Päästeameti hoonet omava tütarettevõtte soetamiseks. Investeeringute kogusumma ulatus 53,4 miljoni kroonini.

Balti Kinnisvaraportfelli AS möödunud aastal uusi investeeringuid ei teinud. Balti Kinnisvarafond AS-i müügitulu langes aastases võrdluses 7%, mis on hea tulemus arvestades rendi- ja üürimäärade tugevat langust,“ ütles Arakas. Kuna EfTEN Capital asutati 2008. aastal, on EfTEN Capitali ja EfTEN Kinnisvarafondi võrdlusandmed ainult perioodist 16.05.2008 kuni 31.12.2008.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785