29. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Roben: viimane aeg Tallinnas uusi kortereid ehitama hakata

Börsil noteeritud Merko Ehitus AS-i juhatuse esimehe Tiit Robeni sõnul on Tallinnas praegu selgelt puudus uutest korteritest ja on viimane aeg hakata uuesti ehitama.

Roben rääkis kolmapäeval toimunud pressikonverentsil, et Merkol on huvi uuteks arendusteks ja läbirääkimised selles osas käivad, vahendas City24.

Kuna eelmise aasta neljandas kvartalis jõudis Merko uute korterite laoseis Tallinnas nulli, on ettevõte pärast seda alustanud Tallinnas uusi projekte. Merko prognoosi kohaselt suureneb sel aastal müüdud korterite arv võrreldes mulluse aastaga.

Merko Ehituse juhatuse liige Alar Lagus lisas, et praegu on mõttekam arendada pigem väiksemaid, kuni 60 korteriga projekte. Lisaks on alustatavad projektid riskide minimeerimiseks ka piirkondlikult hajutatud.

Kui 2008. aastal müüs Merko Tallinnas 279 korterit, siis mullu oli see arv 60. Kogu kontsern müüs 2008. aastal 529 korterit, mullu oli müüdud kortereid 280. Eelmisel aastal müüdud korterite kogumaksumus käibemaksuta oli 338,5 miljonit krooni.

Kui 2008. aasta lõpus oli Merko kontserni portfellis valmistoodanguna 412 korterit, siis eelmise aasta lõpus oli vastav arv 187. Ehitusjärgus kortereid oli eelmise aasta lõpus 441. 187 valmis korteri väärtus oli 224,4 miljonit krooni, 441 ehitamisjärgus korteri väärtus 210,8 miljonit krooni.

Märtsi alguses sõlmisid kinnisvarakontserni AS Arco Vara tütarfirma AS Kolde ja Merko Ehitus töövõtulepingu nelja kortermaja ehitamiseks ja rahastamiseks Arco Vara Tallinna Kodukolde arendusprojekti järgmises etapis.

Lepingu orienteeruv maksumus on kokku 80 miljonit krooni, mida Merko rahastab projekti käigus 40 miljoni krooni krediidilimiidi ulatuses.

Elamukompleks koosneb 96 korterist suletud netopinnaga 6370 ruutmeetrit ja 32 majadealusest garaažiboksist.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785