Kvaliteetaken: hädas aknatootja dumping-hind mõjutab turgu

OÜ Kvaliteetaken ühe omaniku Elmo Kivisalu sõnul plastakende maksumus oluliselt ei suurene, ehkki hinnad on viimaseil aastail oluliselt langenud ning mõned hättasattunud ettevõtted müüvad endiselt tooteid alla omahinna.

„Hinnad on pisut sügise ja talvega võrreldes tõusnud. Häda on selles, et hinnad lasti liiga alla ja see on olnud viga. Ettevõtjad harjusid buumiaegsete suurte kogustega ja seadsid eesmärgiks olla number üks Eestis või Baltikumis,“ selgitas Kivisalu, kelle sõnul Kvaliteetaken on keskendunud aknatootmisele, mitte turuvallutamisele.

„Meil töö jätkub. Pole ju mingit kriisi – probleemid on selles, et kogused aeti suureks, hinnad aeti madalaks, tootjad võtsid krediiti ja jäi oma auahnete plaanide teostamisel hätta. Aga alati ahnusega kaugele ei jõua…“ arutles ta.

Aknaturul võib tootjate käitumist mõjutada hoopis see, kui näiteks saneerimisel olev tootja müüb toodangut alla omahinna. "Saneerimine saab ju edukas olla siis, kui müüakse toodangut hinnaga, mis tagab ettevõtte jätkusuutlikkuse. Kui müüakse alla omahinna, tehakse seda muudel eesmärkitel, tahtes käivet näidata. Sellise firma käitumine on ettearvamatu ja mõjutab ka turgu," rääkis Kivisalu.

„Klient peaks jälgima, et ta ei osaleks pettuses. Sest mis muud see on, kui pakutakse 50-60% allahindlust, ent tegelikult on hinnad olnud aastaid samad. Hinnakõikumised on 5% raames. Teine oluline asi aknafirmat valides on ettevõtte tausta vaadata, sest ehkki lõviosa aknatootjatest annab toodetele 5-aastase garantii, ei pruugi sel katet olla,“ pani Kivisalu tarbijale südamele.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed