Harju eramuturul kasvas tehingumaht 40%

Harju maakonnas ja Tallinnas tõusis eramute ostumüügitehingute rahaline maht I kvartalis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 40% ja tehingute arv 37%, kirjutab Ober-Haus turuülevaates.

Võrreldes eelmise aasta IV kvartaliga langes tehingute arv 9%, kuid rahaline maht tõusis 19%. Erinevatel hinnangutel on Harju maakonnas ja Tallinnas pakkumisel kokku 1800 – 2100 eramut ning majaosa, kuid tehinguid on viimaste kvartalite jooksul toimunud ainult ca 250.

Enamik tehinguid toimub Tallinnas ja vahetult linna läheduses paiknevates arenenud infrastruktuuriga piirkondades hinnavahemikus 1,3-1,8 mln kr. Heas korras kaasaegsete eramute hinnad on vahemikus 1,6-2,3 mln kr, pooleliolevad ja remontivajavad 0,6-1,5 mln kr. Tallinnast kaugemal olevates piirkondades on likviidsus väga madal ja endiselt langev, vaatamata madalale hinnale.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed