16. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Harju eramuturul kasvas tehingumaht 40%

Harju maakonnas ja Tallinnas tõusis eramute ostumüügitehingute rahaline maht I kvartalis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 40% ja tehingute arv 37%, kirjutab Ober-Haus turuülevaates.

Võrreldes eelmise aasta IV kvartaliga langes tehingute arv 9%, kuid rahaline maht tõusis 19%. Erinevatel hinnangutel on Harju maakonnas ja Tallinnas pakkumisel kokku 1800 – 2100 eramut ning majaosa, kuid tehinguid on viimaste kvartalite jooksul toimunud ainult ca 250.

Enamik tehinguid toimub Tallinnas ja vahetult linna läheduses paiknevates arenenud infrastruktuuriga piirkondades hinnavahemikus 1,3-1,8 mln kr. Heas korras kaasaegsete eramute hinnad on vahemikus 1,6-2,3 mln kr, pooleliolevad ja remontivajavad 0,6-1,5 mln kr. Tallinnast kaugemal olevates piirkondades on likviidsus väga madal ja endiselt langev, vaatamata madalale hinnale.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785