15. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vink: lähikuudel läheb ehitusturul pigem halvemaks 

Nordecon Internationali juhi Jaano Vink sõnul tähendas kriis ettevõttele jõulisi kulukärpeid, lähitulevik tema arvates ehitusturul leevendust ei too.

"Heal ajal oli liiga palju usaldust ilma piisava kontrollita ja see tõi raskemal perioodil täinedavaid probeeme," tunnistas ta oma vigu aprillikuu Saldos ning lisas, et just enesekriitika ja efektiivsus on taas ausse tõusnud.

Lähituleviku suhtes on Vink pessimistlik ja usub, et järgneva poole aasta jooksul läheb ehitusturul pigem halvemaks. 

Kriisi negatiivsemate külgedena nimetas ta mitmete heade kolleegide lahkumist ning inimsuhete liigset pingestumist.

Tähtsamaks õppetunniks peab ta teadmist, et inimesed ei õpi kunagi: "See kõik oli ju ette teada ja näha, kuid jätkati ikka illusiooniga, et halvemaks ei saa minna."

Nordecon Internationali mullune müügitulu oli üle 2,41 miljardi krooni, 38% väiksem kui aasta varem. Kontserni mullune puhaskahjum kahanes neljandas kvartalis tehtud ühekordsete allahindluste mõjul 88,7 miljoni kroonini,  aasta varem teeniti 165 miljonit krooni puhaskasumit.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785