29. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vink: ehitusturg korrastub läbi närvikulu ja konfliktide

Nordecon International AS-i juhatuse esimees Jaano Vink kinnitas, et esimeses kvartalis tajus ettevõte teravalt mahtude kukkumist hoonete ehitamises igal turul ja lisaks juba olemasolevatele turgudele uusi väljundeid lähiaastail ei otsi

„Hoonete vallas on mahtude kukkumine endiselt terav igal turul, ent infrastruktuuride osas on pilt pisut parem,“ sõnas Vink. „Meie oleme I kvartali osas rahul tütarfirma Nordecon Infra SIA tegevusega Lätis“, lisas ta.

Olemasolevatele turgudele lisaks Nordecon lähiaastail mujale aktiivselt laieneda ei plaani ning keskendub eelkõige koduturule. Ehitustööde mahust saab Vingi ütlusel rääkida vaid infrastruktuuride valdkonnas, hoonete osas piirdub asi hetkel paraku vaid üksikute projektidega.

„Eesti ehitusturul on juba täna rasked ajad, kuid me liigume veel vähemalt aasta halvenemise poole. See tähendab palju närvikulu, probleeme tööjõuturul, konflikte turuosaliste vahel, ent kõige selle tulemusena siiski turu korrastumist, olgugi et väga valusat,“ nentis Vink.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785