6. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

1Partner: Tehingute arvu tõus sarnaneb buumiaastatele

Märtsis tehti Tallinnas kinnisvaraga 41% enam tehinguid kui mullu samal ajal. Veebruariga võrreldes on kasv 30 protsenti.

Maa-ameti esialgsete andmete kohaselt tehti Tallinnas märtsis kinnisvaraga kokku 755 ostu-müügi tehingut, mida on 41% rohkem kui aasta tagasi ja 30% rohkem kui tänavu veebruaris.

1Partner Kinnisvara tegevjuhi Martin Vahteri sõnul oli sellekevadine turuaktiivsuse tõus harjumuspärasest märksa suurem. „Kui 2008. ja 2009. aastal kasvas märtsis tehingute arv võrreldes veebruariga umbes kümnendiku, siis tänavune 30-protsendiline tehingute arvu tõus sarnaneb pigem buumi-aastatele,“ ütles Vahter.

Märtsis müüdi Tallinnas 531 korterit, mida on 27 protsenti rohkem kui veebruaris. Aastataguse ajaga, mil märtsis müüdi vaid 325 korterit, on tehingute maht tõusnud seega koguni 63%.

Pärast kuue kuu pikkust tõusu langes märtsis Tallinna korterite keskmine ruutmeetri hind 2-3%. Maa-ameti esialgsete andmete kohaselt oli märtsis keskmine pinnaühiku hind ligi 13 500 krooni ruutmeetrilt.

Eluhoonetega hoonestatud kinnistuid müüdi märtsis esialgsete andmete kohaselt 51, mis on viimase aasta rekord. Hoonestamata krunte müüdi märtsis 31.

Tallinna korterite üürihinnad on viimastel kuudel püsinud stabiilsena. 1Partner Kinnisvara atesteeritud maakler Eva Maria Montvila sõnul tuntakse suurimat huvi äärelinna üürikorterite vastu. 2-toaliste korterite üürihinnad algavad 1300 kroonist, 3-toaliste üürihinnad 1800 kroonist kuus.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785