29. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lähiaastail rajatakse euroraha toel 40 perekodu

Sotsiaalminister Hanno Pevkur allkirjastas käskkirja, millega otsitakse riigihanke käigus energiasäästlike peremajade projekteerijat.

Viljandisse ja Väikemõisa kerkivad tulevikus lastele neli uut 8-10-kohalist energiasäästlikku peremaja. 

Uued perekodud kerkivad Šveitsi riigi abiga. Koos Šveitsi abiprogrammi ja Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondi rahaga rajatakse Eestisse lähiaastail kokku ligikaudu 40 peremaja, mis saavad koduks 300-350 lapsele. Kõik uued peremajad saavad olema 8-10 kohalised.

Hanno Pevkuri sõnul peavad uued peremajad lähtuma eelkõige laste vajadustest. „Eriti hea meel on selle üle, et esmakordselt soovime lastele ehitada passiivmajad, mis on loodussõbralikud ning kus soojuskaod on viidud miinimumini,” lisas minister.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785