26. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Targa Äri Linna arendab nüüd Technopolis Ülemiste

Ülemiste City AS sõlmis eile koostöölepingu, mille kohaselt luuakse koos Soome börsifirma Technopolis Plc-ga Targa Äri Linna arendamiseks uus ühisfirma Technopolis Ülemiste AS, millest Technopolis saab 51%-lise osaluse.

Leping hõlmab kolmandiku linnaku territooriumist, ülejäänud kaks kolmandikku jääb jätkuvalt AS-ile Mainor, kes seda edasi arendab, teatas ettevõte.

„Tehingut sõlmides hinnati terve linnaku väärtuseks 1,56 miljardit krooni, sellest uue firma bilanssi liikus 1 miljardi väärtuses ehk kaks kolmandikku varast ja Ülemiste City ligi 700 miljoni kroonini ulatuv laen. Seega on omakapital uues firmas ligi 300 miljonit krooni ja Ülemiste Citysse jääb omakapital üle 560 miljoni,“ selgitas Mainori juhatuse esimees Rainer Aunpu.

"Technopolisele kuulub uuest ettevõttest 51 % ja Mainorile 49%  - niisugune jaotus tuleneb sellest, et Technopolis soovib tulevikus osalust uues ettevõttes oma bilanssi konsolideerida. Aktsionäride lepingu kohaselt oleme aga võrdsed osapooled ning otsused võtame vastu konsensuse alusel. Ühtlasi on meil plaan asuda tulevikus Targa Äri Linna kontseptsiooni ühiselt arendama ka Lätis, Leedus ja Venemaal,“ lisas Aunpu.

Technopolis Plc esindaja Martin Seppälä ütles, et Ülemiste City on selge tulevikku suunatud visiooniga ärilinnak, mille perspektiiv on muljetavaldav. „Soome teadmised ühendatuna siinse kontseptsiooni ja kogemustega teevad meist  tugevad koostööpartnerid. Plaanime sarnaseid innovatsioonilinnakuid ühiselt luua ka naaberriikidesse,“ rääkis ta.

Ülemiste City on Tallinna Lennujaama naabruses asuv Targa Äri Linn, kuhu rajatakse üle paarisaja tuhande ruutmeetri büroopinda ning kerkivad kõrgtehnoloogilised tehased. 2006. aasta sügisel kolisid Ülemiste Citysse tarkvaraarendusettevõte Webmedia ning Mainori Kõrgkool. 2007. aasta sügisel valmis  linnaku südamesse rajatud Eesti suurim restoranitänav. 2008. aasta jaanuaris kolis Ülemiste Citysse IT-ettevõte Helmes ja talendijuhtimise firma Fontes ning sama aasta kevadel valmis Baltikumi ühe suurima IT-ettevõtte Microlink uus hoone, 2008. aasta sügisest asub linnas Cisco Systemsi kuldpartner Santa Monica Networks. 2009. aasta juunist on Targa Äri Linnas Põhjamaade juhtiv energeetikaettevõte Fortum ning sama aasta sügisest Elektroskandia Eesti.

Soome päritolu Technopolis Plc on teadmismahukale ettevõtlusele mõeldud ärikinnisvara arendaja ning tugiteenuste pakkuja. Soomes asuvad Technopolise keskused Espoos, Helsingis, Jyvaskyläs, Lappeenrantas, Oulus, Tamperes, Kuopios ja Vantaas ning Venemaal St. Peterburgis. Keskustes tegutseb ligi 1200 ettevõtet kokku 16 000 töötajaga. Technopolis on noteeritud Helsingi börsil.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785