Kohtla-Järvele ei tasu korterit osta

Vähemalt pealinnast vaadates ei ole korteri soetamine Kohtla-Järvele kuigi mõistlik investeering, olgugi, et hinnad on sealmail ülimadalale langenud.

"No kes sinna läheb ja mida seal teeb," kehitas Rime Kinnisvara hindamisosakonna juhataja Raul Mäsak õlgu.

Samas möönab Mäsak, et tal endal pole olnud juhust Ida-Virumaal ühtegi hindamisakti koostada ning selletõttu pole ta sealsete kinnisvarahindade, vara olukorra ning võimaliku ostjaskonnaga kuigi palju kursis.

"No mina sinna korterit ei ostaks. Juba Tallinna äärelinnadeski on nõukogudeaegsete kortermajade pindadest raske lahti saada, sest kommunaalkulud on sedavõrd kõrged," märkis ta. "Ühistud võtavad muudkui laenu juurde, et maja remontida, elanike kulud aga selle tõttu üha suurenevad."

Pindi kinnisvara kirjutas eelmisel nädalal Ehitusuudised.ee-s, et Kohtla-Järvel on võimalik osta kolmetoaline korter umbes 100 000 krooniga, mis teeb ruutmeetrihinnaks umbes 1600 krooni. Üldine hinnatase aga olevat sealmail langenud 2007. aasta kevadega võrreldes 70% ja rohkem.

Tõenäoliselt on hindade kukkumisele Kohtla-Järvel, Jõhvis ja teistes Ida-Virumaa linnades kaasa aidanud ka tänavutalvised uudised võlgadega maadlevatest kortermajadest, kust küte ja vesi on välja lülitatud ning üha kerkivatest kommunaalmaksetest.

Paljud majad on vanad ja lagunenud ning seetõttu on neile liig optimistlik kuigi helget tulevikku prognoosida.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed