17. märts 2010

Kui sageli esitab ehitaja topeltarveid?

Äripäeva tänase päevaküsimuse ajendiks oli Solarise keskuse rajaja süüdistus ehitajale topeltarvete esitamises.

Muuseumiehituse SA juht Toomas Johanson:

Kui tellija oma raha loeb, siis nii ei tohiks juhtuda. Enne, kui arve aktsepteeritakse, esitab ehitaja tehtud tööde akti ning sinna kirjutavad alla omaniku järelevalve esindaja, muinsuskaitse objektide puhul ka muinsuskaitse järelevalve esindaja, tellija poolt ehitusjuht ehk kõik nad kinnitavad, et töö on tõesti tehtud.

Vealeidja juht Riho Koost:

Sageli seda ette kindlasti ei tule. Järelevalve kontrollib tööde tegemist objektil, tehtud tööde akte ja tehtud mahte. Sõltub konkreetsest lepingust, kas järelevalve ülesanne on kontrollida ka arveid. Miks need alles nüüd on Solarise puhul välja tulnud, ei oska öelda.

Wolmreks Ehituse tegevjuht Olavi Iisrael:

Kõrvalseisjana tundub topeltarvete esitamine mulle väga kummaline ja tehniliselt seda ei saaks juhtuda. Inimlik eksitus on alati võimalik, kuid see tuleb kohe välja. Ka meil on juhtumeid, kus on sisse lipsanud viga akti ja teatud tööd jooksid pigem töövõtja kahjuks. Mind hämmastab, et selline asi juhtub kõikide standardeid omavate  ehitusettevõtjatega.

 

Kirjuta oma vastus kommentaariumisse!

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688