Uusarendused tulevad

Swedbanki sõnul on viimastel kuudel alustanud mitmed kinnisvaraarendajad uute elamuprojektidega. Tegemist on väikesemahuliste objektidega, kus rõhuasetus kvaliteedil ja säästlikkusel.

„Ehitustegevusega on alustamas või juba alustanud näiteks Arco Vara, Merko, YIT, Endover KVB  ja mitmed teised ettevõtted, teiste seas ka väliskapitalil põhinevad ettevõtted,“ kinnistas Swedbanki kinnisvara osakonna juhataja Ero Viik. 

Pank eelistab finantseerimisotsuse tegemisel väikesemahulisi, hea asukoha ja kontseptsiooniga projekte ning arendaja kompetentsust. „Kindlasti peab ettevõttel olema ootamatuste puhuks likviidsuspuhver,“ märkis Viik ja lisas, et arendusprojektide puhul on omafinantseeringu tase 30-50% projekti maksumusest.

„Valmivate Merko korterite vastu on hetkel huvi suur. Täna on see hetk, kus paljud ostjad ei leia turult endale sobiliku hinna, planeeringu või asukohaga eluaset ning seetõttu ollakse isegi valmis ostma ehitusjärgus kortereid. Kui klient liiga kaua ootab, võib ta soovitud korterist lihtsalt ilma jääda,“ hoiatas AS Merko Ehitus turundusjuht Simar Selezov.

Loe lähemalt tänasest Äripäevast

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed