15. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uusarendused tulevad

Swedbanki sõnul on viimastel kuudel alustanud mitmed kinnisvaraarendajad uute elamuprojektidega. Tegemist on väikesemahuliste objektidega, kus rõhuasetus kvaliteedil ja säästlikkusel.

„Ehitustegevusega on alustamas või juba alustanud näiteks Arco Vara, Merko, YIT, Endover KVB  ja mitmed teised ettevõtted, teiste seas ka väliskapitalil põhinevad ettevõtted,“ kinnistas Swedbanki kinnisvara osakonna juhataja Ero Viik. 

Pank eelistab finantseerimisotsuse tegemisel väikesemahulisi, hea asukoha ja kontseptsiooniga projekte ning arendaja kompetentsust. „Kindlasti peab ettevõttel olema ootamatuste puhuks likviidsuspuhver,“ märkis Viik ja lisas, et arendusprojektide puhul on omafinantseeringu tase 30-50% projekti maksumusest.

„Valmivate Merko korterite vastu on hetkel huvi suur. Täna on see hetk, kus paljud ostjad ei leia turult endale sobiliku hinna, planeeringu või asukohaga eluaset ning seetõttu ollakse isegi valmis ostma ehitusjärgus kortereid. Kui klient liiga kaua ootab, võib ta soovitud korterist lihtsalt ilma jääda,“ hoiatas AS Merko Ehitus turundusjuht Simar Selezov.

Loe lähemalt tänasest Äripäevast

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785