12. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

2010: kinnisvaraturul tekib stabiilsus

Alanud aastal ei toimu enam väga suuri muudatusi kinnisvaraettevõtete hulgas, prognoosib Domus Kinnisvara turuülevaade.

Möödunud kriisiaastad on välja selekteerinud tugevamad, toimunud on osaline turu ümberjagamine ning edasine saab olema enda tugevdamise aasta. See ei tähenda loomulikult, et turuosalised ei pea enam pingutama, vaid allesjäänud ettevõtetele on pingutus muutunud elustiiliks.

Seetõttu saab 2010 aastal olema vähem kinnisvaravaldkonna ettevõtete pankrotte kui 2008 ja 2009 aastal ning suuremad muudatused leiavad aset ärikinnisvara valdkonnas, kus on oodata omanikevahetusi suuremate projektide puhul. Kinnisvaraturu üldist stabiilsust toetab 2010 aastal ka asjaolu, et nii hinna kui tehingumahtude langustrendid on pöördumas ning arendajatel on võimalik teha pikemaajalisi plaane ja asuda käivitama uusi projekte.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785