2010: kinnisvaraturul tekib stabiilsus

Alanud aastal ei toimu enam väga suuri muudatusi kinnisvaraettevõtete hulgas, prognoosib Domus Kinnisvara turuülevaade.

Möödunud kriisiaastad on välja selekteerinud tugevamad, toimunud on osaline turu ümberjagamine ning edasine saab olema enda tugevdamise aasta. See ei tähenda loomulikult, et turuosalised ei pea enam pingutama, vaid allesjäänud ettevõtetele on pingutus muutunud elustiiliks.

Seetõttu saab 2010 aastal olema vähem kinnisvaravaldkonna ettevõtete pankrotte kui 2008 ja 2009 aastal ning suuremad muudatused leiavad aset ärikinnisvara valdkonnas, kus on oodata omanikevahetusi suuremate projektide puhul. Kinnisvaraturu üldist stabiilsust toetab 2010 aastal ka asjaolu, et nii hinna kui tehingumahtude langustrendid on pöördumas ning arendajatel on võimalik teha pikemaajalisi plaane ja asuda käivitama uusi projekte.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed