ERR-i uue hoone detailplaneering saab linna heakskiidu

Tallinna linnavalitsus võtab täna vastu Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) uue maja detailplaneeringu.

ERR-i nõukogu esimees Andres Jõesaar ütles möödunud nädalal, et uus ringhäälingumaja võib tegevust alustada 2013. aastal, vahendasid ERR-i teleuudised.

Kristiine linnaosas asuvale 8,8-hektarilisele maa-alale Tuisu tänava ja Rahumäe tee kinnistutel on kavas rajada viie maapealse korrusega uus hoone, parkla ning lisaks jäätmejaam ja alajaam. Varasem 2,6-hektariline planeeringuala suurenes Rahumäe tee kinnistu võrra, sest ERR-i hoone parkimine ei mahtunud ära.

Rahvusringhäälingu uut maja hakatakse praeguste plaanide kohaselt ehitama järgmisel kevadel. Ehkki algul arvati, et see võib maksta kuni kaks miljardit krooni, arvestatakse täna juba enam kui poole väiksema summaga.

"Eesti rahvusringhäälingu uut maja hakatakse ehitama pärast põhiprojekti valmimist ja selle järel läbi viidavat rahvusvahelist ehitushanget," on ERRi meediajuht Anneli Tõevere-Kaur Delfile öelnud.

"Kuna oleme äsja kätte saanud eelprojekti, siis uus eksperthinnang ehitusmaksumusele tehakse paari lähema kuu jooksul. Eesmärk ei ole varasemaga võrreldes muutunud - kogu uue hoone arendusprojekti maksumus peaks jääma alla miljardi krooni."

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed