8. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Katusealused investori ootel

Ehkki ühistuid, kes on huvitatud oma pööningualuste väljaehitamisest korteriteks, jagub, pole investoreid lihtne leida.

Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige Urmas Mardi kinnitas samuti, et ühistuid, kes sooviks tarbetu pööningu arvel maja korda teha, on rohkem kui tegijaid. "Katusekorterid olid hiljaaegu väga hinnas, aga praegu on selliseid projekte ülivähe, sest ei julgeta riskida. Otsuseid mõjutavad üldine töötus ja hirm tulevikukohustuste ees. Samas on turul praegu 4,5% laen - nii et renoveerimisvõimalused on head," märkis ta.

Kui arendajat ei leita, on Mardi sõnul pööningualuse väljaehitamist võimalik teha ka ühistul endal. "Hiljem müüb ühistu korterid ise maha. Aga seda võimalust kasutatakse harva ning seda ma ka meie liikmetele pole soovitanud. Pole mõistlik, et ühistu loobub oma põhitegevusest ja hakkab tegelema kinnisvara arendamisega," selgitas ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785