8. märts 2010

Katusealused investori ootel

Ehkki ühistuid, kes on huvitatud oma pööningualuste väljaehitamisest korteriteks, jagub, pole investoreid lihtne leida.

Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige Urmas Mardi kinnitas samuti, et ühistuid, kes sooviks tarbetu pööningu arvel maja korda teha, on rohkem kui tegijaid. "Katusekorterid olid hiljaaegu väga hinnas, aga praegu on selliseid projekte ülivähe, sest ei julgeta riskida. Otsuseid mõjutavad üldine töötus ja hirm tulevikukohustuste ees. Samas on turul praegu 4,5% laen - nii et renoveerimisvõimalused on head," märkis ta.

Kui arendajat ei leita, on Mardi sõnul pööningualuse väljaehitamist võimalik teha ka ühistul endal. "Hiljem müüb ühistu korterid ise maha. Aga seda võimalust kasutatakse harva ning seda ma ka meie liikmetele pole soovitanud. Pole mõistlik, et ühistu loobub oma põhitegevusest ja hakkab tegelema kinnisvara arendamisega," selgitas ta.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688