8. märts 2010
Jaga lugu:

Katusealused investori ootel

Ehkki ühistuid, kes on huvitatud oma pööningualuste väljaehitamisest korteriteks, jagub, pole investoreid lihtne leida.

Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige Urmas Mardi kinnitas samuti, et ühistuid, kes sooviks tarbetu pööningu arvel maja korda teha, on rohkem kui tegijaid. "Katusekorterid olid hiljaaegu väga hinnas, aga praegu on selliseid projekte ülivähe, sest ei julgeta riskida. Otsuseid mõjutavad üldine töötus ja hirm tulevikukohustuste ees. Samas on turul praegu 4,5% laen - nii et renoveerimisvõimalused on head," märkis ta.

Kui arendajat ei leita, on Mardi sõnul pööningualuse väljaehitamist võimalik teha ka ühistul endal. "Hiljem müüb ühistu korterid ise maha. Aga seda võimalust kasutatakse harva ning seda ma ka meie liikmetele pole soovitanud. Pole mõistlik, et ühistu loobub oma põhitegevusest ja hakkab tegelema kinnisvara arendamisega," selgitas ta.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee