1. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kodumaja: Eesti turul on moodulmajadele ostjaid

Kodumaja juht Lembit Lump ütles, et ehkki nende jaoks on Eesti turg marginaalne, näeb ta siiski ka Eestis maksejõulist ostjaskonda.

„Eesti turulule oleme müünud ca 5 protsenti toodangust, sel aastal müüme ilmselt veelgi vähem,“ prognoosis ta, ent avaldas lootust, et kui õiget asja õige hinnaga müüa, õnnestub ka Eestis moodulmaju müüa. Ta märkis, et nende firma on siiski huvitatud Eesti turust.

Eesti moodulmajade turu kogusuurust ei osanud ta ka hinnanguliselt öelda.

Kodumaja toodang läheb peamiselt Norrasse ja Taani, kust loodetakse Lumbi hinnangul saavutada 450 miljonine käive.

Lump märkis, et nad oleks võimelised tootma miljardi krooni eest aastas moodulmaju, kui tellimusi oleks. Töötajaid  on tema hinnangul Eestis lihtne leida, ehkki neid tuleb esmalt koolitada.

Ehitusuudised.ee kirjutas jaanuaris, et Kodumaja allkirjastas 66,1 miljonise lepingu Kopengaagenis ning sarnase lepingu 63,4 miljoni eest Oslos. Lisaks sellele võideti Kopenhageni linnavalitsuse riigihange, et ehitada 200 miljoni krooni eest eluasemeid erivajadustega inimestele.

OÜ Raimar Hus juht Raido Pajusaar märkis vaid, et kuna neil on suhteliselt uus firma  ning nende turg on Eestist väljaspool.  "Eesti turusituatsiooni kohta ei oska midagi öelda," märkis ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785