10. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pindi: Põhjala ostjad sisenevad meie kinnisvaraturule

Pindi Kinnisvara vanemmaakler Tiia Sooaluste märkis, et  välismaalaste huvi Eesti kinnisvaraobjektide vastu on  kasvanud.

„Eelkõige tunnevad siinsete objektide vastu huvi inimesed põhjamaadest. Kuna neis riikides on kinnisvarakriisi kogemus eelnevatest perioodidest olemas, leiavad nad, et suurem hinnalangus on möödas ning on õige aeg turule sisenemiseks,“ märkis Sooaluste.

Ta selgitas, et eelkõige tuntakse huvi Tallinna süda- ja vanalinna renoveeritud korterite vastu, samuti maatükkide ja suvemajade vastu Lääne- ja Pärnumaal. Mõningast huvi tõusu on märgata ka saartel.

„Kindlasti ei ole nende hulk nii suur, et see kuidagi turgu otseselt mõjutab,“ ütles ta, ent lisas, et välisinvestorite huvi on pigem moraalse väärtusega- järelikult on nende usaldus Eesti vastu taastumas, mis omakorda annab kohalikele kindlust, et oleme järelikult vähemalt põhjatasemeni jõudnud.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785