9. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rocca al Mare sai rohelise ehitise sertifikaadi

Täna antakse Skanska EMV AS poolt ehitatud Rocca al Mare kaubanduskeskusele üle rohelist ehitust tähistav LEED hindamissüsteemi hõbetase.

Eestis ning kogu Baltikumis on Rocca al Mare kaubanduskeskus esimene, mis sertifikaadi nõuetele vastab.

Skanska EMV juhatuse esimehe Andres Aaviku sõnul on tegemist märkimisväärse saavutusega:

"On hea meel tõdeda, et Skanska EMV on olnud Eesti ja Baltikumi esimese LEED sertifitseeritud hoone valmimise juures võtmerollis. Rohelised lahendused ja keskkonnasäästlik ehitus muutuvad tellijate jaoks päev päevalt muudkui tähtsamaks. Skanska kontsernis on nii rohelise ehituse kui LEED sertifitseeritud ehituse osas head kogemused ning aeg on küps need kogemused Eestisse üle kanda."

LEED propageerib kogu ehitise jätkusuutlikku arendamist, tunnustades kuut võtmevaldkonda inimeste ja keskkonna heaolus: jätkusuutlik arendamine ehitusplatsil, vee säästmine, efektiivne energiakasutus, materjalide valik, hoone sisekeskkonna kvaliteet ja projektilahenduste uuenduslikkus.

LEED ehk Leadership in Energy and Environmental Design Green Building Rating System™ on  kolmanda osapoole sertifikaadi programm, mis on riiklikult tunnustatud märk jätkusuutlike roheliste ehitiste disainimisel, ehitamisel ja opereerimisel. Kvaliteedisüsteem julgustab ja kiirendab jätkusuutliku rohelise ehituse ja arenduspraktikate loomist ning rakendamist läbi universaalselt arusaadavate ja aktsepteeritavate vahendite ja käitumisnormide. LEED annab hoonete ehitajaile ja operaatoritele vajalikud vahendid, millel on kohene ja mõõdetav mõju ehitiste püsimisele ja toimimisele. Sertifikaat väljastatakse saavutatud punktisumma alusel, tasemed jagunevad neljaks: serifitseeritud tase 23- 27p; hõbetase 28-33p; kuldtase 34-44p; plaatinatase üle 45 punkti.

Skanska EMV AS on Skanska Oy tütarfirma, olles Skanska esindus Eestis. Alates 2000. aastast Skanska kontserni kuulunud Skanska EMV on üks Eesti suurematest ehitusfirmadest. Ettevõttes töötab 250 inimest ning selle käive oli 2008. aastal ligikaudu 112 miljonit eurot.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785