3. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toruettevõte hoiatab mustade tööliste eest

Tameno juht Tauno Tamman ütles, et torutöödele on seoses külmadega tublisti nõudlust, ent hoiatas mustade tööliste eest.

Kui klient võtab endale selle riski, et oma töödele garantiid ei saa, siis on see muidugi nende enda asi. Küll olen pidanud nende töid ümber tegema,“ sõnas ta ning märkis, et nõudlus töödele on suur, aga päeva-paariga on tellimused siiski  ära täidetud.

Ta osutas, et torustike külmumise ja lõhkemise probleemid algavad valest ehituses ja vähesest vee tarbimisest. Sageli tuuakse veetoru liiga vundamendi lähedalt sisse, mis on peapõhjus, miks nad külmuvad, kuna betoon installerib endasse külma.

Tamman ütles,e t kui lähtuda füüsikaseadustest, siis iga detail võtab ruumi temperatuuri, ja kui vesi seisab, siis ta külmub ka soojustuse all ära, kui pole sisse pandud küttekaablit.

„Vill ei anna sooja vaid takistab selle liikumist,“ märkis ta ning ütles, et ideaalne ehitusviis oleks küttekaabliga + soojustus ümber toru.

Kasulik teada:

- kasutatakse torudel soojustuse asemel kondentsitõket (hall koorik)- peno koorik on soojustus niisketes oludes (maa-all)- vill on soojustus kuivades ruumides- hall koorik on kondentsivastane tõke siseruumides

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785