28. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigi Kinnisvara: kokkuhoid tuleb kvaliteedi arvelt

Riigi Kinnisvara tegevjuht Elari Udam ütles, et ärihoones tuleb halduskulude kokkuhoid paratamatult kvaliteedi arvelt.

Tema sõnul on riigi poolt hallatavates ärihoonetes kulude kokkuhoid teemaks juba viimased poolteist aastat. Ta tõi näiteks koristamise, mille nõuded on seni olnud Eestis väga kõrged ning kust saab kokkuhoivõimalusi leida. Samuti on tema sõnul võimalik teha uued riigihanked, et leida odavamaid teenusepakkujaid.

Teise võimalusena tõi Udam välja remonttööd, mida saab edasi lükata ning seadmed, mille puhul saab võtta riski, et need veel töötavad.

Udam möönis, et praeguste külmadega on küttekulud väga suur väljaminek ning mingit graafikut ei õnnestu selle puhul teha, kuna küte on niikuinii maksimumi peal. Samas soovitas ta üle vaadata akende ja uste tihendid, kus on peamine soojakadu ning, et ventilatsioon ei töötaks asjatult kogu aeg.

Udam rõhutas, et kokkuhoid tuleb eelkõige harjumuse muutmisest ning ka väikestest asjadest - näiteks asendada paberkäterätikud riidest rätikutega ning neid pesta.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785