28. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hoone kulude kokkuhoiul ei tohi põhifunktsioon kannatada

Eesti Kinnisvara Haldajate ja Hooldajate Liidu juht Jüri Kröönsröm ütles, et ärihoone halduskulude kokkuhoiul tuleb silmas pidada, et hoone põhifunktsioon ei kannataks.

Tema sõnul on esimene asi, mida kulude kokkuhoidmisel silmas pidada – kuidas kokkuhoid mõjutab põhitegevust. Tema hinnangul pole võimalik ühtset rusikareeglit tuua, kuna ärihoonete funktsioonid on sedavõrd erinevad.

Kröönsröm soovitas esmalt tellida audit ning kindlaks teha, mis on antud objekti puhul olulised funktsioonid ning  mis vähemolulised. „Ei saa lihtsalt öelda, et koristame seitsme korra asemel üks kord nädalas, kui hoones on vaibad, mis koguvad tolmu ning kahjustavad tolmusena töötajate tervist,“ märkis ta.

Kröönström soovitas kindlasti tellida ka energiaauditi, et teha selgeks, kas kulud on mõistlikud.

Samuti soovitas ta üle vaadata tugiteenused, mis on oluline erinevus ärihoone ning elamu kulude kokkuhoiu puhul.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785