25. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Savekate juhiks sai Janek Matin

Eesti juhtivat betoonitööde ettevõtet Savekate OÜ juhib jaanuarikuust Janek Matin.

Savekate OÜ senine juhatuse esimees Mati Laurson tegeleb nüüdsest Ehitusfirma Rand ja Tuulberg tütarfirmade Savekate OÜ ja RTS Infra OÜ nõukogude liikmena nende stateegilise juhtimisega ja juhib ehituskontserni Rand ja Tuulberg tütarettevõtete müügitööd välisturgudel.

Janek Matin (s. 1975) on lõpetanud ehitusinsenerina Eesti Põllumajandusülikooli. Töötab Savekates 1996. aastast, alates 2007. aastast juhatuse liikmena.

„Minu põhiülesandeks on ehitussektori madalseisus ettevõtte jätkusuutlikkuse säilitamine ja valmisolek ehitusturu uue tõusuga kaasnevate võimaluste kasutamiseks,“ ütles Savekate OÜ juhataja Janek Matin.

Savekate suuremad objektid on praegu Tehvandi suusastaadioni (Otepääl) betoonitööd ning büroohoone ehitus Kivimurru tänaval Tallinnas.

„15 aasta jooksul on Savekate olnud pidevalt kasvav ja arenev ettevõte, “ sõnas Savekate OÜ nõukogu liige Mati Laurson. „Mul on olnud äärmiselt huvitav olla selle firma loomise, kasvamise ja muutumise juures. Oleme koos tegusa meeskonnaga loonud ettevõtte, kelle tehniline võimekus ja tublid inimesed lubavad olla konkurentsivõimelised nii koduturul kui ka väljaspool.

Usun, et Janek on õige mees seda potentsiaali hoidma ja ära kasutama ehitusturu võimaluste avanedes. Praegune madalseis ehitusturul on õige aeg muutuste ellu viimiseks. Kiire arenguperiood on seljataga. Ehitusmahud on drastiliselt vähenenud, ettevõte on kohanenud ning vähendanud oluliselt oma personali,“ täiendas Laurson.

Mati Laursoni sõnul on ehituse alltöövõtu turg väga raskes seisus.

„Mahtude väga järsk kukkumine on viinud müügihinnad enamikul juhtudel allapoole omahinda – ehitamine on ehitajale täna lihtsalt väga kallis hobi, mitte ettevõtlustulu teenimise viis. Kardan, et käesolev aasta selles osas muutusi veel ei too,“ lisab Laurson.

Savekate OÜ (asut. 1994) on Eesti juhtivaid betoonitööde ettevõtteid.

Teostab paigalvalu betoonitöid, raudbetoonelementide montaaži, betoonpõrandate ehitustöid ja epoksükatete paigaldustöid. 15 aasta jooksul ehitanud enam kui 2 miljonit m2 betoonpõrandaid.Savekate OÜ on alates 2006. aastast AS Ehitusfirma Rand ja Tuulberg tütarfirma.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785