Kinnisvarainvestor hindab ka masu ajal asukohta

Mitmete kinnisvaraspetsialistide sõnul on kohalikud ja välisinvestorid asunud taas aktiivsemalt otsima objekte, millesse investeerida. Pindu ja maatükke ei osteta aga huupi üksnes odavuse pärast.

„Kinnisvara puhul investeeritakse endiselt ennekõike asukohta. Ärikinnisvara puhul on see sama oluline kui elamispindade puhul. Ärikinnisvara puhul arvestatakse jooksvat rahavoogu ja tootlust, mis on tähtis ka üürikorteritesse investeerimisel,“ ütles kinnisvaraportaalile City24.ee Elari Tamm, Uus Maa Kinnisvarabüroo elamispindade osakonnajuht.

Pindi Kinnisvara juht Peep Soomani sõnul toob 2010. aasta  turule väga palju äri- ja elukondlikku kinnisvara, mis investoritele huvi pakub. Kõige kiirema käibega investeeringuobjektideks on elamispinnad, mida praegu tihtipeale müükse kiiruga ning seetõttu väga atraktiivselt tasemelt.

„Ärikinnisvara osas tasuks silma peal hoida detailplaneeringuga maatükkidel, millele on võimalik peale ehitada korterelamuid. Uute elamispindade laojääk on tugevalt kahanenud, nõudlus aga kvaliteetsete uuselamute vastu on seevastu suurenemas. Müügisolevad hotellid, büroohooned ja kaubanduskeskused on aga hetkel veel liiga riskantsed investeeringud, kui need pole just kaetud väga tugevate üürilepingutega,“ kommenteeris Sooman.


 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed