Ehitusettevõtja: langus pole läbi

AS CLIK ehitusdirektor Aivar Uutar ütles, et kardetavasti pole langus veel läbi, kuna paljud ettevõtted on sisemiste analüüsidega mõnevõrra raalsest elust tagapool ja seetõttu jätkub mingi aeg veel pimesi ”ära arvamine”.

„Seda eelkõige nende ettevõtete poolt, kel on käsil vähemalt üle kvartali kestvaid projekte ja on-line analüüsi tegemine on jäänud tahaplaanile,“ märkis ta.

Tema sõnul pole väga oluline, kas langus 10% on täpne või mitte, oluline on, et ehitusvaldkonna eri harude lõikes on olnud hinnalangused erinevatel aegadel ja erinevate astmetega.

„2011 alguse on loodetavasti meil kõikidel näod rõõmsamad, sest 2010 aasta teises pooles taastub investorite ja pangahärrade usk paremasse tulevikku ja euro otsus on ka selleks ajaks selge,“ prognoosis ta.

Uutar märkis, et loogiline oleks eeldada lokaalset buumikest, kuna ehitajatel on nälg suur, hinnad on all ja ühel kaunil päeval avanevad korraga mitmed rahakraanid- nutikad investorid soovivad madalalt hinnatasemelt teha ehitamisotsuseid ja paraku mitmed otsused sünnivad korraga.


 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed