12. jaanuar 2010
Jaga lugu:

Pöides võetakse valesti võõbatud kabelilt värv maha

Muinsuskaitseamet otsustas eemaldada Pöide kalmistul asuvalt unikaalselt Aderkasi kabelilt sobimatu värvikatte, kuna 2006. aastal värviti kabel üle ameti väitel omavoliliselt ja muinsuskaitsega kooskõlastamata, kirjutab Oma Saar.

1791. aastal Pöide kalmistule kolme perekonna matmispaigaks püstitatud Aderkasi kabel päästeti kakskümmend aastat tagasi kindlast hävingust. Siis olid kabelist veel säilinud üksnes seinad, aga riiklik arhitektuurimälestis taastati ja kõik olid tulemusega rahul, vahendas “Aktuaalne kaamera”.

2006. aastal avastati aga ühel suvehommikul ootamatult, et keegi, keda pole ka Eesti politseil õnnestunud seni kindlaks teha, on käinud kalmistul kabelit võõpamas. Nüüd, neli aastat hiljem, on muinsuskaitseamet leidnud raha, et sobimatu värv kabeli fassaadilt eemaldada.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee