11. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Müümata vara piirab ehituse taastumist

Ehitusaktiivsuse taastumist piirab märkimisväärne müümata eluruumide varu - senikaua, kuni näitaja püsib kõrge, on ehitusettevõtted elamukinnisvara arenduse suhtes ettevaatlikud, vahendab Tarkinvestor.ee turuülevaade.

Kuuldavasti on esimesed arendajad taas alustamas uute elamuarenduse projektidega, kuid on selge, et buumi tipus ehitatud mahtudeni lähiaastatel lootust jõuda ei ole. Uute projektide puhul mängivad arvestatavalt kukkunud sisendite hinnad olulist rolli– nii maa hinna kui ka ehitushinna langus tingivad olukorra, kus uusehituse saab valmis ligikaudu 50% odavamalt kui 2007. aastal.

Seega näiteks elamispindade puhul on võimalik toota paljude müügis olevate buumi ajal toodetud objektide omahinnast odavamalt.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785