Müümata vara piirab ehituse taastumist

Ehitusaktiivsuse taastumist piirab märkimisväärne müümata eluruumide varu - senikaua, kuni näitaja püsib kõrge, on ehitusettevõtted elamukinnisvara arenduse suhtes ettevaatlikud, vahendab Tarkinvestor.ee turuülevaade.

Kuuldavasti on esimesed arendajad taas alustamas uute elamuarenduse projektidega, kuid on selge, et buumi tipus ehitatud mahtudeni lähiaastatel lootust jõuda ei ole. Uute projektide puhul mängivad arvestatavalt kukkunud sisendite hinnad olulist rolli– nii maa hinna kui ka ehitushinna langus tingivad olukorra, kus uusehituse saab valmis ligikaudu 50% odavamalt kui 2007. aastal.

Seega näiteks elamispindade puhul on võimalik toota paljude müügis olevate buumi ajal toodetud objektide omahinnast odavamalt.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed