7. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kodukolde arendus sai energiaklassi „C“ märgise

Arco Vara turundus- ja kommunikatsiooni direktor Andres Kraas kirjutab, et Alexpa Energia  Litsentseerimisbüroo väljastas Arco Vara Kodukolde uusarendustele Euroopa Liidu poolt sertifitseeritud energiamärgised, mis põhinevad energia kulupõhistel arvutustel ja kinnitavad hoonete kuulumist säästlikku energiaklassi „C“.

Euroopa Liidu liikmesriikides antakse selliseid märgiseid välja seitsmes erinevas klassis (A-G). Samas on nii Eestis kui mujal küllaga hooneid, mis oma madalate kvaliteedinäitajate tõttu ei kvalifitseeru ühesegi neist klassidest.

Kõrgemasse klassi „A“ kuuluvaid ehitisi leidub harva, Eestis need praktiliselt puuduvad. Ka „B“ klassile esitatavaid nõudeid on meie kliimas võimalik täita üksnes juhul, kui hoonesse on rajatud keerulised ja suure algmaksumusega ventilatsiooni- ja küttesüsteemid. Sellisel puhul aga kannatab tihti nende majade visuaalne väljanägemine, eelkõige just väikesemate aknaavade ja liigsuurte kommunikatsiooniseadmete tõttu.

Seetõttu peetaksegi „C“ energiaklassi märgise omistamist heaks tulemuseks, mis näitab, et ehitis on kvaliteetne, energiasäästlik ja vastab Euroopa Liidus kehtestatud kõrgetele ehitusstandarditele. Kuna Kodukolde kortermajade puhul on tegemist suhteliselt suurte klaasist pindadega, siis on see märkimisväärne saavutus. 

Energiasäästliku sertifikaadi omistamine näitab ka hoone head soojapidavust, mis omakorda aitab säästa kütust ja selle kaudu vähendada looduse saastatust. Seega võib öelda, et energiasäästlike majade ehitamisega hoitakse kokku nii tarbijate raha kui ka propageeritakse globaalselt rohelist mõtteviisi.

Energiaklassi „C“ omistamine Arco Vara uuselamutele on küll tunnustuseks kontsernile, kuid tegelikult on see vaid aja nõue ehk asjade loomulik käik. Turg on muutunud teadlikumaks ja nõudlikumaks ning kõrgete ekspluatatsioonikuludega objektid lähevad kaubaks järjest raskemini.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785